Boterhamvis wint Award van Voedingscentrum

31 mei 2011

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben met het concept Boterhamvis de zevende Voedingscentrum Bachelors Award voor gezonde innovaties gewonnen. Directeur Felix Cohen van het Voedingscentrum reikte tijdens een minicongres de Award op 27 mei uit aan de studenten Marieke van der Velde, Rolien Boekholt en Anne van Heereveld. De jury prees hen om de duurzaamheidaspecten en de betaalbaarheid van het product.

Boterhamvis lijkt op boterhamworst, maar is gezonder en van vis en geroosterde paprika gemaakt. Bovendien wordt het broodbeleg van een duurzaam gekweekte witvis gemaakt. Supermarkten kunnen de boterhamvis in plakjes verkopen. Daarmee is het een gezond alternatief voor het hartige broodbeleg dat vaak ongezonde vetten bevat. Omdat het niet zo duur hoeft te zijn, is het een product dat kan aanslaan bij een brede doelgroep.

Het Voedingscentrum vindt het belangrijk dat toekomstige productontwikkelaars en marketeers beseffen dat hun producten een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van consumenten. Daarom organiseerde het Voedingscentrum dit jaar voor de zevende keer op rij de Voedingscentrum Bachelors Award voor foodgerelateerde HBO- en WO-opleidingen. (foto: robreeuwijkfotografie.nl)

Altijd op de hoogte blijven?