Actueel

Eerste paal geslagen voor Mar Seafood Urk

Eerste paal geslagen voor Mar Seafood Urk

Afgelopen vrijdag ging in Urk de eerste paal de grond in voor het nieuwe pand van Mar Seafood. Mohammed El Ghamarti mocht plaatsnemen in de machine, die het werk verrichtte. Het bedrijf, dat vis en garnalen verwerkt, is uit zijn jasje gegroeid.

Vijf jaar geleden startte de familie El Ghamarti op Urk als dochteronderneming van het inktvisverwerkingsbedrijf van vader Karim El Ghamarti in Casablanca (Marokko). Wekelijks pendelen vrachtwagens tussen Casablanca en Urk met garnalen en vis als schor, schol en zalm. De vis wordt in de Nederlandse wateren gevangen en in Marokko verwerkt. De gepelde garnalen en gefileerde vis is na ongeveer een week terug in Nederland, waar ze wordt opgeslagen en verhandeld. Twee maal per week vindt delevering aan supermarkten plaats. Nu de zaken zo goed gaan, is er behoefte aan meer ruimte voor opslag en kantoor in Urk. Nabil El Ghamarti doet de zaken in Nederland, terwijl vader Karim directeur eigenaar is van Mar Seafood en het bedrijf in Marokko.

Van de staking onder de garnalenvissers die op dit moment al enkele weken gevoerd wordt, heeft het bedrijf weinig last. Er zijn voldoende diepvriesgarnalen die verwerkt kunnen worden.

Het nieuwe pand moet eind augustus klaar zijn. (Op de foto: In de machine Mohamed El Ghamarti, hij heeft de eerste paal geslagen. De derde van rechts is Karim El Ghamarti, directeur van Mar Seafood en het bedrijf in Marokko(Green Table). Helemaal links is Hasan van OTM International hij bouwt het nieuwe bedrijfspand. De rest is familie van El Ghamarti (bron: opurk.nl))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meer berichten

  • Boterhamvis wint Award van Voedingscentrum

    Studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben met het concept Boterhamvis de zevende Voedingscentrum Bachelors Award voor gezonde innovaties gewonnen. Directeur Felix Cohen van het Voedingscentrum reikte tijdens een minicongres de Award op 27 mei uit aan de studenten Marieke van der Velde, Rolien Boekholt… Lees verder →

    Boterhamvis wint Award van Voedingscentrum
  • Overleg met Duitsland over garnalenvisserij

    Duitsland en Nederland zijn het erover eens dat de garnalensector vrijwillig en op eigen initiatief vraag en aanbod in evenwicht moet brengen. Onder meer dr. Hans Hoogeveen, Directeur-generaal Agro bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en Robert Kloos, staatssecretaris van het Duitse… Lees verder →

    Overleg met Duitsland over garnalenvisserij
  • Gedragscode voor vissers in Het Kanaal

    Nederlandse en Franse vissers in Het Kanaal moeten hun werk op elkaar afstemmen. Ook moeten ze beloven om elkaar ongehinderd toegang tot havens geven. Dat staat in een gedragscode die Staatssecretaris Bleker en de Franse minister Le Maire hebben bevestigd. In april blokkeerden Franse vissers… Lees verder →

    Gedragscode voor vissers in Het Kanaal
  • Opening Vishandel De Zilte Zee in Doorn

    Ze stonden altijd op vrijdag en zaterdag aan de Kerkenbosch in Zeist, maar Jo en Astrid Hop hebben de stap gezet naar een viswinkel, en wel aan de Kampweg in Doorn. Spakenburgers van huis uit werkten beiden al jarenlang in de vishandel, evenals Jo’s ouders.… Lees verder →

    Opening Vishandel De Zilte Zee in Doorn
  • Twee dagen Foodtech 2011 in Rosmalen

    Morgen en overmorgen, 25 en 26 mei, vindt de gratis beurs Foodtech 2011 plaats in het Autotron Rosmalen. Met 170 exposanten zijn alle plaatsen op de beursvloer gevuld. De vakbeurs voor technologie en innovatie in de voedingsmiddelenindustrie biedt naast de noviteiten van de exposanten een… Lees verder →

    Twee dagen Foodtech 2011 in Rosmalen
  • Scheveningse haven ontvangt Bleker

    Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie bracht afgelopen vrijdag een werkbezoek aan de vissers in de Scheveningse Haven. Bleker arriveerde al vroeg in de ochtend om mee te maken hoe de vangst van de Noordzeevis werd aangeland, geveild en gedistribueerd. In een… Lees verder →

    Scheveningse haven ontvangt Bleker
  • Deel garnalenvissers vaart weer uit

    Vandaag is ongeveer de helft van de garnalenvissers weer aan het werk gegaan. Ze zullen rond 1750 kilo garnalen per schip gaan vangen. De bedoeling is om zo de prijs naar de gewenste € 3,- per kilo te krijgen. Niet alle vissers gaan aan de… Lees verder →

    Deel garnalenvissers vaart weer uit
  • Scheveninger Best: kwaliteitslabel voor verse vis

    Deze week heeft Scheveningen een eigen kwaliteitslabel voor verse vis geïntroduceerd: Scheveninger Best. Deze vis is is verantwoord gevangen en aan boord van een label voorzien. Bij de vangst worden duurzame visserijtechnieken gebruikt die ongewenste bijvangst en bodemberoering beperken. Scheveninger Best is een samenwerking tussen… Lees verder →

    Scheveninger Best: kwaliteitslabel voor verse vis
  • Subsidieregeling Voordelta geopend

    De Stichting Verduurzaming Visserijsector Voordelta heeft haar subsidieregeling geopend. Van 1 juni tot en met 31 juli kunnen visserijondernemers die bedrijfsmatig actief zijn in de Voordelta een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van maximaal € 50.000,–. Ook projecten die de afgelopen drie jaar in… Lees verder →

    Subsidieregeling Voordelta geopend
  • Fishermenkalender in de maak

    ‘Het wordt netjes bloot’, zegt garnalenvisser Stefan Tijsen, bedenker van de fishermenkalender. Een kalender met naakte vissers in aantrekkelijke poses. ‘De visserij is ook een heel romantisch vak; de zonsondergang op zee, zeepaardjes zien zwemmen, je vrouw missen die aan wal is achtergebleven’, aldus Tijsen.… Lees verder →

    Fishermenkalender in de maak
Naar archief →