Actueel

Eerste paal geslagen voor Mar Seafood Urk

Eerste paal geslagen voor Mar Seafood Urk

Afgelopen vrijdag ging in Urk de eerste paal de grond in voor het nieuwe pand van Mar Seafood. Mohammed El Ghamarti mocht plaatsnemen in de machine, die het werk verrichtte. Het bedrijf, dat vis en garnalen verwerkt, is uit zijn jasje gegroeid.

Vijf jaar geleden startte de familie El Ghamarti op Urk als dochteronderneming van het inktvisverwerkingsbedrijf van vader Karim El Ghamarti in Casablanca (Marokko). Wekelijks pendelen vrachtwagens tussen Casablanca en Urk met garnalen en vis als schor, schol en zalm. De vis wordt in de Nederlandse wateren gevangen en in Marokko verwerkt. De gepelde garnalen en gefileerde vis is na ongeveer een week terug in Nederland, waar ze wordt opgeslagen en verhandeld. Twee maal per week vindt delevering aan supermarkten plaats. Nu de zaken zo goed gaan, is er behoefte aan meer ruimte voor opslag en kantoor in Urk. Nabil El Ghamarti doet de zaken in Nederland, terwijl vader Karim directeur eigenaar is van Mar Seafood en het bedrijf in Marokko.

Van de staking onder de garnalenvissers die op dit moment al enkele weken gevoerd wordt, heeft het bedrijf weinig last. Er zijn voldoende diepvriesgarnalen die verwerkt kunnen worden.

Het nieuwe pand moet eind augustus klaar zijn. (Op de foto: In de machine Mohamed El Ghamarti, hij heeft de eerste paal geslagen. De derde van rechts is Karim El Ghamarti, directeur van Mar Seafood en het bedrijf in Marokko(Green Table). Helemaal links is Hasan van OTM International hij bouwt het nieuwe bedrijfspand. De rest is familie van El Ghamarti (bron: opurk.nl))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *