Actueel

MSC-vis in Zuid-Afrikaans restaurant

120731 Alaskan Salmon parcels served at SalmonBar

De SalmonBar in Franschhoek in de Zuid-Afrikaanse wijnstreek is MSC-gecertificeerd. In de toeristische streek , vlak buiten Kaapstad, hebben veel Amerikanen en Europeanen een tweede huis. Op de nieuwe menukaart van het restaurant prijkt een aantal gerechten met MSC-vis: Alaska zalm, makreel, haring en Zuid-Afrikaanse heek. Bijvoorbeeld Merluza a la Gallega: Zuid-Afrikaanse heek met uien, chorizo, witte wijn en nieuwe aardappelen. De zalmschotel bestaat uit licht gerookte zalm met bacon en aardappelpuree en waterkerscrème.
De certificering  van de SalmonBar betekent dat het restaurant het MSC-label mag voeren, waarmee blijk gegeven wordt dat alle vis die wordt gebruikt volledig traceerbaar is. Dit wordt gezien al seen sterk punt naar de gasten.
De SalmonBar is onlangs onderdeel geworden van Three Streams Holdings. In deze groep zit ook Three Streams Smokehouse, dat eveneens MSC-gecertificeerd is, al sinds 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *