Actueel

Oesterrapers betrapt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspecteurs van Provincie Zeeland hebben tijdens een gezamenlijke actie met andere handhavers eind vorige week weer illegale oesterrapers betrapt. De oesterrapers waren met 34 zakken oesters aan boord van een schip onderweg op de Oosterschelde. Tegen de tien overtreders is proces verbaal opgemaakt.
De overtreders hadden de oesters in de zakken verzameld,  bij elkaar betrof het ongeveer 400 kilo oesters. De partij was bestemd voor de handel en het rapen werd in opdracht uitgevoerd. De oesters zijn inmiddels teruggezet in de Oosterschelde. De rapers wordt ten laste gelegd het illegaal betreden van een Natura2000-gebied en overtreding van de Uitvoeringsregeling Visserijwet.

Samenwerking
Tijdens deze actie werkten Provincie Zeeland, Korps Landelijke Politiediensten en Boa’s van de Deltafederatie Zuid West Nederland samen. Eerder in de week werd ook al een oesterraper betrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *