Actueel

Veiling reuzenkreeft voor goede doel

120718 veiling reuzenkreeft

Op donderdag 19 juli om 12.30 uur zal de enorme Oosterscheldekreeft ‘Karel’ via de veiling aan de Korteweg 6 te Zonnemaire per helikopter worden teruggezet in de Oosterschelde bij Oosterscheldedijk te Ouwerkerk.

De volgens kenners grootste Oosterscheldekreeft ooit gevangen weegt 4,9 kilo en zal voordat hij wordt teruggezet worden geveild ten behoeve van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Daarna krijgt de kanjer weer zijn vrijheid terug bij Ouwerkerk. Kreeftenvisser Henk Jumelet uit Bruinisse kon zijn ogen niet geloven toen hij de fuik lichtte. De kreeft is naar schatting 45 jaar oud. Het vorige ‘record’ (in 2005) van Jan van Westenbrugge uit Zierikzee was 4,6 kilo.
De veiling vindt plaats op initiatief Brasserie “De Vluchthaven” van kok DP Arkenbout en Henk Jumelet. Vanuit Zonnemaire worden de reuzenkreeft en de hoogste bieder met de helikopter opgehaald en naar de Oosterscheldedijk bij Ouwerkerk gevlogen. Een duiker zal met een onderwatercamera registreren hoe de kreeft zich zal gaan gedragen nadat hij, op dezelfde plek waar hij werd gevangen, te water wordt gelaten. (foto: Jacob de Ronde)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *