Actueel
PZ_15656395_156563_2113397h

Visverkoper Cor Fondse mag zijn werkzaamheden vanaf de Harlingen 10 in de haven van Breskens voortzetten. B en W van de gemeente Sluis willen hem, na eerdere eisen dat hij zijn verkoop zou stoppen, nu onder bepaalde voorwaarden een gedoogvergunning geven.
Vorig jaar ontving de gemeente Sluis klachten over de werkzaamheden van de vishandelaar, onder meer over de geur, afval in het water en de reclame-uitingen op de Kade. Naar aanleiding van die klachten voelde de gemeente zich genoodzaakt ‘handhavend op te treden’. Fondse moest daardoor stoppen met zijn werk omdat hij geen verkoopvergunning had.
Fondse ging de strijd aan, onder meer bij de bezwarencommissie van de gemeente Sluis. “Die commissie heeft ons op de mogelijkheid gewezen om een deel van het werk van meneer Fondse te gedogen”, legt burgemeester Jacques Suurmond uit. Er wordt nu gewerkt aan een overeenkomst met Fondse. Daarbij moeten wel goede afspraken worden gemaakt, aldus Suurmond. “S ommige van de klachten gingen over de manier waarop meneer Fondse omging met het nabij gelegen monument van de mossel. Er stonden nogal opvallende reclameborden omheen. Dat moet anders, dus daarover moeten we duidelijke afspraken maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *