Actueel

European Seafood Exposition

120809 ESE visbeurs

De European Seafood Exposition (ESE) vindt elk jaar rond eind april, begin mei plaats in Brussel (Brussels Exhibition Centre). De ESE is de grootste visvakbeurs ter wereld.

Holland Paviljoen
Het Nederlands Visbureau organiseert elk jaar op de ESE een Holland Paviljoen. Het Holland Paviljoen biedt Nederlandse importeurs en exporteurs van vis- en visproducten de mogelijkheid te participeren in een opvallende, in het oog lopende presentatie onder Nederlandse vlag. De Nederlandse vissector onderscheidt zich op deze wijze duidelijk ten opzichte van andere, concurrerende landen. Het Holland Paviljoen maakt een belangrijk deel uit van de exportactiviteiten van het Nederlands Visbureau.

Het Holland Paviljoen maakt het voor Nederlandse importeurs en exporteurs mogelijk op een opvallende wijze op de ESE aanwezig te zijn. Het Holland Paviljoen heeft bovendien een prominente locatie op de beursvloer. Het Nederlands Visbureau maakt de deelname voor de bedrijven zo makkelijk mogelijk. Zo verzorgt het Visbureau onder meer de standbouw, elektriciteit- en wateraansluitingen maar ook de catering en hostessen gedurende de beurs.

Ten slotte organiseert het Nederlands Visbureau tal van activiteiten om bezoekers en pers te informeren over de aanwezigheid van het Holland Paviljoen en haar deelnemers op de ESE. De stand van de deelnemers kan geheel naar eigen wensen worden ingericht.

ESE 2013
De ESE 2013 vindt plaats van 23 t/m 25 april en de inschrijving voor deelname aan het Holland Paviljoen is eind juli van start gegaan. Indien u geïnteresseerd bent in deelname aan het Holland Paviljoen, kunt u de uitnodiging bekijken en zich via het aanmeldingsformulier aanmelden. Bekijk vooraf het informatieblad en de algemene voorwaarden, zodat u volledige op de hoogte bent.

Voor vragen kunt u uiteraard ook contact opnemen met het Nederlands Visbureau, tel.: 070 33 69 655.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meer berichten

 • Cor Fondse mag vis blijven verkopen in haven Breskens

  Visverkoper Cor Fondse mag zijn werkzaamheden vanaf de Harlingen 10 in de haven van Breskens voortzetten. B en W van de gemeente Sluis willen hem, na eerdere eisen dat hij zijn verkoop zou stoppen, nu onder bepaalde voorwaarden een gedoogvergunning geven. Vorig jaar ontving de… Lees verder →

  PZ_15656395_156563_2113397h
 • Vis kweken in restaurant of viswinkel

  Met Aquaponics kunnen vishandelaren en restauranthouders in de toekomst zelf vis kweken, in combinatie met groente en kruiden. Het woord Aquaponics is een samentrekking van aquacultuur en hydroponics (telen van planten in water.) Bij aquaponics worden eetbare vissoorten en schaal- en schelpdieren gekweekt in combinatie… Lees verder →

  120824 Aquaponics
 • Flora- en Visserijdagen

  Zaterdag beginnen in Den Oever de jaarlijkse Flora- en Visserijdagen. Vijf dagen lang staan het dorp en het haventerrein bol van de festiviteiten. Op zaterdag zijn er demonstraties mountainbike en een trailshow. Op zondag zal Bart van Olphen, bekend van Fishes en het tv-programma Koffietijd,… Lees verder →

  120824 wieringen-Den-Oever-Visserijdagen
 • Bijzonder bedrijfsfeest BRU 40

  Medewerkers en gezinsleden van mosselbedrijf Padmos uit Bruinisse genoten onlangs van een bijzonder personeelsfeestje: oogstschip de BRU 40 was omgebouwd tot partylocatie, compleet met partytent, buffet en een zwembad in het mosselruim. Het warme weer hielp een handje en vrijwel iedereen, kinderen en volwassenen, nam… Lees verder →

  120824 BRU 40
 • Nieuwe Visgildewinkel in Dordrecht

  Vishandel Bieshof uit Dordrecht is sinds kort aangesloten bij Visgilde. De viswinkel in het Dordtse winkelcentrum Bieshof opende op 7 augustus na een verbouwing haar deuren. De winkel is nu helemaal ingericht met de vernieuwde Visgilde huisstijl en maakt gebruik van een modern instore systeem.… Lees verder →

  120823 Visgilde Bieshof - winkel - uitstraling
 • Presentatie ASC label voor kweekvis

  1

  Het ASC label voor kweekvis is een feit. Op maandag 20 augustus werd dit nieuwe label voor duurzame vis in het Amsterdamse scheepvaartmuseum gepresenteerd. De ASC tilapia is inmiddels verkrijgbaar in een aantal supermarkten, waaronder Albert Heijn en is afkomstig van de eerste gecertificeerde kwekerij… Lees verder →

  120822 RegalSprings1
 • Officiële start ‘Paling over de dijk’

  1

  In de maanden september, oktober en november 2012 wordt in twee provincies het pilot-project ‘Paling over de dijk’ uitgevoerd. De officiële start vindt plaats op 5 september aanstaande in Noord-Holland en Zeeland. Met dit project wordt de groei van de palingstand in Nederland gestimuleerd. Beroepsvissers… Lees verder →

  120822 palinguitzet_3jpg
 • Wieringer vissers vangen steur

  Wieringer vissers hebben de afgelopen twee weken tot twee maal toe een uitgezette en gemerkt steur gevangen. De eerste melding kwam op donderdag 2 augustus van schipper Han Ypma van de WR 244. Deze kotter viste op dat moment op de Noordzee ter hoogte van… Lees verder →

  20120821 Steur
 • De wolhandkrab: van ongewenste exoot tot exportproduct

  3

  Voor veel consumenten in China, Korea en Japan is de wolhandkrab een delicatesse. Dit betekent een omvangrijke, potentiele afzetmarkt voor de Nederlandse wolhandkrab onder Aziatische consumenten in grote Europese steden. Ook zijn er exportmogelijkheden richting China. Dat blijkt uit een verkennend marktonderzoek van LEI Wageningen… Lees verder →

  120809 wolhandkrab
 • Geavanceerde weegtechnologie Bizerba

  Bizerba introduceert het eerste K-flex modulair opgebouwde weegschaalsysteem dat compleet geïntegreerd kan worden in de counter.  Losse onderdelen kunnen ergonomisch geplaatst worden op de bedieningsbalie. Het weeggedeelte, het zogeheten ScalePad, kan bovenin de counter verwerkt worden. De schermen, printers en andere technologie zijn zodanig geplaatst… Lees verder →

  K
Naar archief →