Actueel

Officiële start ‘Paling over de dijk’

1
120822 palinguitzet_3jpg

In de maanden september, oktober en november 2012 wordt in twee provincies het pilot-project ‘Paling over de dijk’ uitgevoerd. De officiële start vindt plaats op 5 september aanstaande in Noord-Holland en Zeeland. Met dit project wordt de groei van de palingstand in Nederland gestimuleerd. Beroepsvissers vangen de geslachtsrijpe paling vlak voor de pompen van de gemalen weg en zetten deze achter de waterbarrières weer uit, waardoor ze kan ontsnappen naar open zee. Zo kan paling voor nageslacht zorgen en kan er uiteindelijk weer meer jonge paling in Nederland komen.

Dit project wordt mogelijk gemaakt via een subsidie van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de provincie Zeeland, een financiële bijdrage van Stichting DUPAN en Sportvisserij Midwest Nederland. Overige partners bij dit pilotproject zijn de Visstand Beheer Commissie Hollands Noorderkwartier, de Noordhollandse Bond van Binnenvissers, het ministerie van

EL&I en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

De coördinatie van het project wordt verzorgd door DUPAN; het samenwerkingsverband van de Nederlandse Vereniging van Palinghandelaren (NeVePaling), de Nederlandse Vereniging van Viskwekers (NEVEVI) en de Combinatie van Beroepsvissers (CvB).

1 reactie op “Officiële start ‘Paling over de dijk’

  1. […] Officiële start ‘Paling over de Dijk’ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *