Actueel

Presentatie ASC label voor kweekvis

1
120822 RegalSprings1

Het ASC label voor kweekvis is een feit. Op maandag 20 augustus werd dit nieuwe label voor duurzame vis in het Amsterdamse scheepvaartmuseum gepresenteerd. De ASC tilapia is inmiddels verkrijgbaar in een aantal supermarkten, waaronder Albert Heijn en is afkomstig van de eerste gecertificeerde kwekerij ter wereld: Regal Springs in Indonesië. De tilapia wordt geleverd door Queens Products uit Varsseveld.

Directeur Rudi Lamprecht van Regal Springs lichtte tijdens de presentatie in Amsterdam de werkwijze van het bedrijf toe. Al 24 jaar werkt Regal Springs op verantwoorde wijze in Indonesië. Het bedrijf werd in de jaren 80 opgericht door Lamprecht, een Zwitser die voor de FAO op Java werkte. Hij wilde werk creëren voor de bevolking en zette daarom een tilapiakwekerij op. Regal Springs is inmiddels een van de grootste tilapiakwekerijen ter wereld met ruim 8.000 werknemers, waarvan 6.000 in Indonesië. Regal Springs werkt nauw samen met Wageningen Universiteit. De oprichting van de Aquacultuur Stewardship Council (ASC) is een internationaal initiatief van het Wereld Natuur Fonds en het Nederlandse Initiatief Duurzame Handel. Kweekbedrijven kunnen het keurmerk krijgen door aantoonbaar goed om te gaan met de natuur en richtlijnen van ASC na te leven. (www.asc.org)

Meer over Regal Springs en het ASC label in de komende Vismagazine.

1 reactie op “Presentatie ASC label voor kweekvis

  1. Shrimps zegt:

    Slager keurt zijn eigen vlees . Lachwekkende situatie. Tevens een afspiegeling hoe je de consument moet blijven belazeren. Banken enverzekeraars in dienst genomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *