Actueel

Vis kweken in restaurant of viswinkel

120824 Aquaponics

Met Aquaponics kunnen vishandelaren en restauranthouders in de toekomst zelf vis kweken, in combinatie met groente en kruiden. Het woord Aquaponics is een samentrekking van aquacultuur en hydroponics (telen van planten in water.) Bij aquaponics worden eetbare vissoorten en schaal- en schelpdieren gekweekt in combinatie met groenten, fruit en kruiden. Het afval van de vissen wordt daarbij gebruikt voor de bemesting van de planten. De kleinste aquaponics opstelling bestaat uit vier gestapelde kunststof bakken in een stalen staketsel en meet 1 bij 2,5 meter.

Aquaponics bestaat al zo’n vijftien jaar en wordt vooral toegepast in waterarme gebieden in de Verenigde Staten, Australië en Palestina. Kunstenaarscollectief Mediamatic uit Amsterdam wil aquaponics gaan toepassen in leegstaande kantoorgebouwen in steden. Op 7 september vindt in museum Nemo in Amsterdam een praktische workshop plaats over aquaponics. www.mediamatic.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *