Actueel
120808 Belgian quality

Zeeland’s Roem introduceert een voortreffelijke kwaliteit verse mosselen onder de noemer ‘Belgian Quality’. Dit is een uniek concept waarbij de mosselliefhebber in één oogopslag ziet dat hij kwaliteit koopt. Een grote Zeeuwse mossel met een maximaal visgewicht.

 

Verse mosselen zijn er in verschillende soorten en maten. De Zeeuwse bodemcultuur mossel blinkt uit in smaak en kwaliteit. Dat weet men in België maar al te goed. Daar bestaat een sterke voorkeur voor de onovertroffen fijne, zilte smaak. Daarnaast geldt de maat van de mosselschelpen als een belangrijk criterium evenals het mosselvlees wat daarin schuilgaat. Daarom introduceert Zeeland’s Roem de ‘Belgian Quality’. Deze veelzeggende benaming is gekozen omdat Belgische producten in Nederland een culinair imago hebben. Belgische pralines en de vele Belgische biersoorten staan voor kwaliteit. Zo wordt er ook bij het product verse mosselen snel een link gelegd met de Belgische kust waar mooie, grote mosselen geserveerd worden. De benaming ‘Belgian Quality’ maakt duidelijk dat er voor een Zeeuwse mossel met een mooie grote schelp en een maximaal visgewicht gekozen wordt.

 

De selectie vindt plaats op het gebied van de schelp en het mosselvlees na het koken. Dit zijn de belangrijkste criteria bij het kiezen van een mossel. De ‘Belgian quality’ garandeert niet alleen dat het goed zit met het uiterlijk, maar ook met het innerlijk van de mossel, namelijk het mosselvlees. Dit is van de buitenkant niet zichtbaar maar deze grote Zeeuwse mosselen hebben een maximaal visgewicht. De oorsprong uit de Oosterschelde en de Waddenzee zorgt voor de verfijnde, zilte smaak.

 

Dit unieke concept wordt in Nederland met ingang van 6 augustus a.s. exclusief aan de zelfbedieningsgroothandel en de visgroothandel geleverd in bakken van 2 kg of 5 kg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *