Actueel

De Oesterij wint Zeeuwse Visserij Award

120925 Oesterij wint Zeeuwse Visserij Award

De Oesterij uit Yerseke is uitgeroepen tot winnaar van De Zeeuwse Visserij Award 2012. Tijdens de Dag van de Visserij in Vlissingen overhandigde gedeputeerde Kees van Beveren de Award aan Jean Dhooge, eigenaar en initiatiefnemer van De Oesterij. De Jury roemt Jean Dhooge om zijn inzet voor de hele sector, zonder eigenbelang, en vindt dat hij er veel energie en enthousiasme in steekt. “Hij maakt datgene waar, waar de oudere generatie wel over sprak, maar niet kon organiseren. Met gevoel voor traditie en toekomst bouwt hij aan het marktprofiel van Yerseke” aldus de Jury.
De Oesterij bestaat nog niet zo lang en is opgericht om promotie voor de oesters te maken. Het bedrijf is gevestigd in het hart van de oude oestercultuur in Yerseke. De Zeeuwse Visserijdag stond zaterdag in het teken van het thema ‘Zie, hoor en proef de zee’. (foto De Oesterij)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *