Actueel

Feestelijke opening oesterseizoen

120917 opening oesterseizoen

Vorige week werd het Zeeuwse oesterseizoen feestelijk geopend. Het eerste mandje platte Zeeuwse oesters werd door kweker Dingeman de Koning (BRU 75) aangeboden aan Cees van Liere, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging. De platte Zeeuwse oester, ook wel de Rolls Royce onder de oesters genoemd, staat er dit jaar uitstekend bij. De platte Zeeuwse lijkt de fatale oesterziekte bonamia te boven te zijn gekomen. Sinds de jaren tachtig worden de platte oesters in het Grevelingenmeer bedreigd door de ziekte bonamia. Volgens professor Aad Smaal van IMARES, die bij de opening sprak over de achtergronden van de oesterkweek, lijkt het erop dat de platte Zeeuwse oester er resistentie tegen heeft opgebouwd. Naast de platte Zeeuwse werd ook het seizoen geopend voor de Zeeuwse creuses. Deze soort wordt naast de Grevelingen ook in de Oosterschelde gekweekt. (Foto: Evert-Jan Daniels)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *