Actueel

Geen doorstart viswinkels Fishes

Fishes winkel

Fishes, de viswinkels voor duurzame vis van Bart van Olphen maakt definitief geen doorstart. Dat meldt Distrifood. Na het faillissement in juli was daar sprake van. Volgens curator Stephan Voermans in het Parool valt het doek definitief.
De keten had twee vestigingen in Amsterdam. Daarnaast was er een winkel in Laren en een in Utrecht. Die laatste zal hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam doorgaan, aldus Voermans.
Het merk Fishes kan overeind blijven, omdat de holding niet failliet is. ‘De levering van duurzame vis aan supermarkten gaat door onder de naam Fishes’, verklaart directeur Jaap van Dijk in de krant. Fishes is MSC-gecertificeerd. Van Dijk gaf in juli ‘grote schulden uit het verleden’ als belangrijkste oorzaak voor het faillissement van de keten. Ook andere omstandigheden hielpen niet mee. ‘De omzet van de winkel in de Utrechtsestraat in Amsterdam was gehalveerd, omdat de straat al vier jaar openligt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *