Actueel

Glasaal doet het goed bij Den Oever

120926 Glasaal Den Oever

De glasaalindex over 2012 is met 2,4 de hoogste sinds 2001. Toch is er nog steeds veel minder glasaal dan in de jaren 30 tot 90 van de vorige eeuw. Sinds 1938 wordt jaarlijks bij Den Oever de glasaalintrek gemeten. Het record was in 1965 met 128,3, maar in 2008 bereikte de index met 0,5 een dieptepunt.
Imares, onderzoeksinstituut van Wageningen Universiteit, spreekt bij mkonde van Martin de Graaf wel over een hogere stand, maar nog steeds zeer laag in vergelijking met die recordjaren.
In Lauwersoog IJmuiden, Katwijk en Bath zijn de gemeten aantallen glasalen per trek vergelijkbaar met de voorgaande tien jaren. De sector toont zich licht optimistisch. Geluiden uit de sector spreken ook over meer glasaalintrek in het IJsselmeer en de polders in West-Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *