Actueel

Misvormde blauwvintonijn gevangen

120911 blauwvintonijn radioactief

Voor de kust van Nieuw Zeeland is een gigantische, misvormde blauwvintonijn gevangen. Het dier was bijna drie meter lang en weegt 275 kilo. De maat op zich is niet uitzonderlijk, maar het beest is misvormd en heeft een monsterlijke kop. Het vermoeden is dat de vis radioactief besmet is door de kernramp in Fukushima. Dat meldt de Herald Sun.
De vis werd gevangen door Paul Worsteling. Hij had samen met vijf andere vissers twee uur nodig om de enorme vis binnen te halen. Worsteling presenteert in Australië het tv-programma IFishTV. Hij was al dagenlang aan het vissen tot hij de misvormde tonijn ving.
De vis zou in Japan zo’n 700.000 euro kunnen opbrengen, maar zal wellicht nooit verkocht worden. Wetenschappers gaan het dier onderzoeken op radioactiviteit. Ook wordt nagegaan of meer radioactieve visscholen de wereld rondgezwommen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *