Mosselen op de markt

14 september 2012

De Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) organiseert regelmatig promotie-activiteiten, waaronder proeverijen. Op dit moment staan mosselen centraal, vertelt CVAH-voorzitter Henk Achterhuis. “In nauwe samenwerking met het mosselkantoor van het Productschap Vis organiseren we een serie proeverijen met mosselen op de markt. Marktcommissies kunnen daar tegen een geringe vergoeding op intekenen. We hebben daar een mooie verkoopwagen voor laten maken. Eerder deden we daarmee ook al de promotie van schol op de markt. En nu dus mosselen!”

Het mes snijdt aan meerdere kanten, aldus Achterhuis, zelf voormalig vishandelaar. “Het is een prachtige productpresentatie, het geeft extra beleving op de markt, de klanten vinden het prachtig en het trekt meer publiek, dus dat is ook goed voor de overige ondernemers!”

In de wagen staat Nick Achterhuis, zoon van Henk, die zeven jaar lang in de ambulante vishandel van zijn vader en oom werkte. De proeverijen worden ondersteund door de Kookstudio uit Zeewolde, die de recepten verzorgt. Aanstaande zaterdag kunnen er in Hilversum op de markt mosselen geproefd worden. Voor een overzicht van de komende mosselproeverijen zie: www.proefjemarkt.nl

Altijd op de hoogte blijven?