Productnieuws

Oesterseizoen geopend

120911 oesters Zeelands Roem2

Het nieuwe oesterseizoen is van start gegaan. Onder het motto ‘Zalig, zilt en zuiver’ is Zeeland’s Roem met de verkoop van oesters gestart. Het seizoen start met een voortreffelijke kwaliteit oesters.
De twee soorten oesters die in Nederland gekweekt worden zijn de Crassostrea gigas, ofwel de ‘holle’ oester/creuse en de Ostrea edulis, de ‘platte, ronde’ oester. De oester die van oorsprong in ons land voorkomt is de platte oester. De creuse is in de jaren zeventig in de Zeeuwse wateren geïntroduceerd.  Deze is te herkennen aan de ovale, grillig gevormde schelp.
Vooral de Crassostrea gigas  is bij het grote publiek populair. Maar het Zeeuwse schaal- en schelpdierenbedrijf biedt drie verschillende  soorten aan, en allemaal van Zeeuwse  (zee)bodem.
Steeds meer Nederlanders willen oesters proeven en ook zelf serveren. Op de website www.zeelandsroem.nl en op de verpakkingen staat een duidelijke instructie hoe de consument oesters kan openen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meer product nieuws

  • Queens lanceert ASC-tilapia

    Sinds vorige maand voert Queens Products tilapia trots het ASC-logo voor verantwoord gekweekte vis. De Indonesische partner van Queens, Regal Springs is onlangs als eerste viskwekerij ter wereld gecertificeerd. De bekende Queens tilapia zakken, nu met het ASC-logo liggen vanaf heden in de supermarkt. Ter gelegenheid van de… Lees verder →

    120904 QUeens ASC-tilapia
  • Zeeland’s Roem komt met ‘Belgian Quality’ mosselen

    Zeeland’s Roem heeft een voortreffelijke kwaliteit verse mosselen onder de noemer ‘Belgian Quality’ op de markt gebracht. Dit is een uniek concept waarbij de mosselliefhebber in één oogopslag ziet dat hij kwaliteit koopt. Een grote Zeeuwse mossel met een maximaal visgewicht. De Zeeuwse bodemcultuur mossel… Lees verder →

    120903 Zeelands RoemBelgian Quality
Naar archief →