Productnieuws

Queens lanceert ASC-tilapia

120904 QUeens ASC-tilapia

Sinds vorige maand voert Queens Products tilapia trots het ASC-logo voor verantwoord gekweekte vis. De Indonesische partner van Queens, Regal Springs is onlangs als eerste viskwekerij ter wereld gecertificeerd. De bekende Queens tilapia zakken, nu met het ASC-logo liggen vanaf heden in de supermarkt. Ter gelegenheid van de lancering werd thuisbasis Varsseveld van Queens omgedoopt tot VASCeveld. ASC is het zusje van het MSC-keurmerk. MSC (Marine Stewardship Council) staat voor duurzame vis uit de visserij. ASC (Aquaculture Stewardship Council) voor verantwoorde kweekvis. Het onafhankelijke, internationale keurmerk voor verantwoord gekweekte vis is vandaag in Amsterdam gelanceerd. Queens tilapia hoort bij de eerste gekweekte vis die gecertificeerd en met het ASC logo op de verpakking in de winkels ligt. Queens Products werkt zowel voor tilapia als voor pangasius met één vaste producent. In de loop van de jaren zijn in nauwe samenwerking met deze leveranciers een hoge kwaliteit vis en een verantwoorde productieketen ontwikkeld.

(Foto: Voor één dag was Varsseveld omgedoopt tot VASCeveld bij de lancering van de ASC-tilapia. Links Harry Hoogendoorn, Algemeen Directeur Queens Products met Rudi Lamprecht, CEO Regal Springs).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *