Actueel

Winnaars ‘Mosselchef 2012’ bekend

120907_winnend_recept_hobbykok Mosselchef

Johan Drenth van Hampshire Paping Hotel & Spa in Ommen is verkozen tot Mosselchef 2012 terwijl Giovanni Verhaert zich Mosselkok 2012 mag noemen in de categorie hobbykoks. De kookwedstrijd in het Miele Culinairy Institute in Vianen met hobbykoks en professionele chefkoks werd georganiseerd om de veelzijdigheid van de de Zeeuwse mossel meer bekendheid te geven.
De deelnemers aan de kookwedstrijd werden geselecteerd op basis van hun ingezonden recept. De jury beoordeelde de op originaliteit, bereidingswijze, cuisson, smaak, presentatie en vakmanschap.
Johan Drenth overtuigde de juryleden, onder wie Marcel de Leeuw (Chefkok DoubeTree by Hilton Hotel in Amsterdam) en Jeroen Robberegt (Chefkok Grand Hotel Karel V in Utrecht), beiden SVH Meesterkok, met zijn Mosselgerecht ‘Wereldse proeverij’ van diverse bereidingen ven Zeeuwse mosselen’. “De vele kookcreaties die hij in zijn mosselgerecht heeft gebruikt waarbij de pure smaak van de mossel behouden is gebleven maakt deze bereiding tot winnend gerecht” , aldus jurylid en Meesterkok Jeroen Robberegt.
In de categorie hobbykoks werd Giovanni Verhaert verkozen tot Mosselkok 2012 in de kookwedstrijd. De ‘Mosselen Da Giovanni’ overtrof de bereidingen van alle andere hobbykoks. “Sinds kort bereid ik de verse mosselen graag met een marinade van geperste olijven, knoflook en uienringen. Door de positieve reacties van mijn gasten heb ik besloten met dit recept in te schrijven”, aldus een trotse Giovanni Verhaert.
“Met de wedstrijd wil we professionele chefs en hobbykoks inspireren om creatieve mosselgerechten te maken”, aldus Christine Fijnaut, marketing-communicatiemanager Productschap Vis. De Nationale Mosselweek duurt nog tot 9 september. (Foto: het winnende gerecht van Giovanni Verhaert, foto PVis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *