Actueel

Zeeland opent subsidieregeling EVF

Eisma VisMag - VIS Special 05-03 - Dag van de Zeeuwse Visserij V

De provincie Zeeland nodigt initiatiefnemers in de Zeeuwse visserijbranche uit om gebruik te maken van de mogelijkheden van het Europees Visserij Fonds (EVF). Tussen 1 oktober en 31 oktober kunnen namelijk nieuwe projecten worden ingediend die voor subsidie in aanmerking komen. De projecten dienen innovatief te zijn en uit te gaan van economische verscheidenheid en samenwerking. Voorstellen moeten worden ingediend bij het digitale loket van de Dienst Regelingen, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
Medewerkers van de Dienst Regelingen leggen ingezonden projecten voor aan de Lokale Visserij Groep Zeeland (LVGZ) voor een inhoudelijke beoordeling en prioritering. De LVGZ, bestaat uit vertegenwoordigers van visserijorganisaties, gemeenten en de toeristische sector. Het EVF kent een aantal regelingen. Bij de hier bedoelde regeling ligt het accent op het bevorderen van de lokale werkgelegenheid in visserijregio’s en op het versterken van de concurrentiekracht van de lokale economie. Meer informatie is te vinden op www.hetlnvloket.nl(foto Peter Roek)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *