Productnieuws
120903 Zeelands RoemBelgian Quality

Zeeland’s Roem heeft een voortreffelijke kwaliteit verse mosselen onder de noemer ‘Belgian Quality’ op de markt gebracht. Dit is een uniek concept waarbij de mosselliefhebber in één oogopslag ziet dat hij kwaliteit koopt. Een grote Zeeuwse mossel met een maximaal visgewicht.
De Zeeuwse bodemcultuur mossel blinkt uit in smaak en kwaliteit. Dat weet men in België maar al te goed. Daar bestaat een sterke voorkeur voor de onovertroffen fijne, zilte smaak. Daarnaast geldt de maat van de mosselschelpen als een belangrijk criterium evenals het mosselvlees wat daarin schuilgaat. Daarom introduceert Zeeland’s Roem de ‘Belgian Quality’. Deze veelzeggende benaming is gekozen omdat Belgische producten in Nederland een culinair imago hebben.
De selectie vindt plaats op het gebied van de schelp en het mosselvlees na het koken. Dit zijn de belangrijkste criteria bij het kiezen van een mossel. De ‘Belgian quality’ garandeert niet alleen dat het goed zit met het uiterlijk, maar ook met het innerlijk van de mossel, namelijk het mosselvlees. Dit is van de buitenkant niet zichtbaar maar deze grote Zeeuwse mosselen hebben een maximaal visgewicht. De oorsprong uit de Oosterschelde en de Waddenzee zorgt voor de verfijnde, zilte smaak. (foto: Roem van Yerseke)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *