Productnieuws

Brood van de Zee

121030 Pain de mer-zeewierbrood

Het ‘Grijpbrood met Zeewier’ van Pain de Mer is door Innovatiecentrum Syntens genomineerd als één van de meest innovatieve food producten van 2012. Het brood wordt gebakken bij Spelt Bakkerij in Bruinisse. Pain de Mer (Brood van de Zee) is Zeeuws natuurdesembrood van hoge kwaliteit en met een bijzonder smaak. Het is bereid met gezuiverd zilt zeewater uit De Oosterschelde, bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten,  zoals tarwemeel, roggebloem, zeesap en vers zeefruit. Het brood kent geen toevoegingen van e-nummers, koemelk en wordt zonder gist bereid. Er word alleen gebruik gemaakt van vol zeeuws tarwebloem (www.volzeeuws.nl).

Andere verschil met ‘normaal’ brood is de geringe hoeveelheid zout die gebruikt wordt, tot wel 40 procent minder.
Op de website www.syntens.nl kan op het Brood van de Zee gestemd worden. Door de publieksprijs te winnen kunnen Pain de Mer en Spelt Bakkerij meer aandacht krijgen. Bakkerij Spelthoopt daarom op veel stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meer product nieuws

 • IFS-norm voor Interfish

  Vishandel Interfish in IJmuiden voldoet sinds kort aan de normen van het IFS (International Featured Standard), Het betreft de hoogste EU-eisen op het gebied van voedselkwaliteit. Henk van Deijl, woonachtig in Velserbroek en de negende generatie Van der Deijl die ‘aan vis doet’ is trots… Lees verder →

  121030 kleding Interfish Ijmuiden
 • Queens viert 10 jaar pangasius

  Visverwerker Queens Products uit Varsseveld  viert dat 10 jaar geleden de eerste pangasius vanuit Vietnam naar Nederland kwam. Er was daarvoor een overeenkomst gesloten met Vinh Hoan aan de Mekong Delta. Queens organiseert allerlei activiteiten rond deze mijlpaal. Pangasius is inmiddels de meest gegeten vis… Lees verder →

  121011 Queens vier 10 jaar panga
 • Tramper machines op Macropak

  Tramper Technology is deze week tijdens de vakbeurs Macropak in de Jaarbeurs Utrecht met bijna het gehele assortiment machines vertegenwoordigd: de ontnesters D-3100 en D-360 en sealmachines, types S-335, S-360 en S-460. Het  inmiddels veelvuldig ingezette instapmodel, de traysealer S-335, is als beursmodel semi-automatisch uitgevoerd… Lees verder →

  Picture 017
Naar archief →