Brood van de Zee

30 oktober 2012

Het 'Grijpbrood met Zeewier' van Pain de Mer is door Innovatiecentrum Syntens genomineerd als één van de meest innovatieve food producten van 2012. Het brood wordt gebakken bij Spelt Bakkerij in Bruinisse. Pain de Mer (Brood van de Zee) is Zeeuws natuurdesembrood van hoge kwaliteit en met een bijzonder smaak. Het is bereid met gezuiverd zilt zeewater uit De Oosterschelde, bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten,  zoals tarwemeel, roggebloem, zeesap en vers zeefruit. Het brood kent geen toevoegingen van e-nummers, koemelk en wordt zonder gist bereid. Er word alleen gebruik gemaakt van vol zeeuws tarwebloem (www.volzeeuws.nl).

Andere verschil met ‘normaal’ brood is de geringe hoeveelheid zout die gebruikt wordt, tot wel 40 procent minder.

Op de website www.syntens.nl kan op het Brood van de Zee gestemd worden. Door de publieksprijs te winnen kunnen Pain de Mer en Spelt Bakkerij meer aandacht krijgen. Bakkerij Spelthoopt daarom op veel stemmen!

Altijd op de hoogte blijven?