Actueel
121023 veldkeuken_puurrestaurantweek

De Veldkeuken in Culemborg is uitgeroepen tot ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’. Van 22 t/m 28 oktober is de Puur Restaurant Week. Tijdens het eerste Cider Festival bij MOES eet- en drinklokaal in Amsterdam werd de prijs uitgereikt aan de Veldkeuken door Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca.

De jury beoordeelde op smaak, kwaliteit en presentatie van de gerechten. Ook de herkomst is belangrijk: biologisch, fairtrade en duurzame vis. De twee andere genomineerden waren Aangenaam (Haarlem) en Stroming (Heerhugowaard.
De vakjury koos de Veldkeuken van Juliette Borggreve en René van der Veer als winnaar van de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’, vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en 100% biologische kaart. Jeroen Thijssen zegt over de Veldkeuken: ‘Een parel aan de Lek, gevat in groen. Een keuken die eerlijk met heerlijk combineert, een vreedzame plek in een woelige wereld.’
De Veldkeuken bakt in eigen bakkerij brood, quiches en taarten op ambachtelijke wijze. Met de producten uit eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze én met veel aandacht heerlijke gerechten bereid.

Bijna 50 andere restaurants serveren deze week een Puur Menu. Elk restaurant is vrij om het Puur Menu zelf samen te stellen indien biologisch, Fairtrade en duurzame vis (of vegetarisch) hierin centraal staan. Eerlijk voor mens, dier en milieu, de horecaondernemer en de gast. Het restaurant bepaalt zelf de (actie)prijs van het menu. Deelnemende restaurants zijn te vinden en te reserveren naar jouw keuze via www.puurrestaurantweek.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meer berichten

  • Stokvis bij Wouter Klootwijk

    In de eerste van de nieuwe serie afleveringen van De Wilde Keuken onderzoekt Wouter Klootwijk vanavond stokvis. Kabeljauw verandert in stokvis door hem te drogen te hangen. Een oude en beproefde manier van conserveren, waardoor kabeljauw ongeveer een jaar bewaard kan worden. In Noorwegen wordt… Lees verder →

    Visserij op de Lofoten
  • Prins & Dingemanse: niét onze mosselen

    1

    Directeur Anton van Oost van Prins & Dingemanse ontkent in de Provinciaal Zeeuwse Courant ten stelligste dat mensen ziek zijn geworden door mosselen van zijn bedrijf. Wel werkt hij nu mee aan een recall. “We zijn nu al 2 dagen aan het soebatten met de NVWA. We hebben inzichtelijk… Lees verder →

    121031 P&D ontkent besmette mosselen
  • Handkokkelvisserij krijgt MSC-certificaat

    De Nederlandse handkokkelvissers hebben het MSC certificaat voor duurzame visserij binnen gesleept. Nu mogen de kokkels het internationaal erkende blauwe MSC-keurmerk dragen dat de traceerbaarheid van de vis naar een duurzame bron waarborgt. De kokkelvissers zijn aangesloten bij de Vereniging van handkokkelvissers ‘Op Handkracht Verder’… Lees verder →

    121031 kokkels MSC
  • Winnaars GaultMillau Awards 2013 bekend

    De voornaamste GaultMillau Awards 2013, Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar, zijn in Maastricht uitgereikt. Chef van het Jaar werd Paul van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg) en Belofte van het Jaar werd Jos Grootscholten (Perceel, Capelle a/d IJssel). GaultMillau constateert dat veel… Lees verder →

    121030 GaultMillau Award 2013
  • Onderzoek LEI naar visbranche Azië

    In opdracht van het CBI (Centrum tot Bevordering van de Import) heeft LEI Wageningen UR in een aantal specifieke Aziatische landen de mogelijkheden onderzocht of ondersteuning van het CBI kan bijdragen aan een duurzame groei van export naar de EU.  Het LEI heeft van de volgende… Lees verder →

    121030 Rapport LEI vis Azie
  • Nog steeds besmette vis in zee bij Fukushima

    Van de vis die in de zee bij de kerncentrale van het Japanse Fukushima zwemt, is nog steeds circa 40 procent radioactief en daardoor ongeschikt voor consumptie. Dat staat in een studie van marinebiologen, die is gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Science. De straling in… Lees verder →

    121029 Japanse vis nog steeds radioactief
  • Zeeuwse mosselboeren boos op Carrefour

    Een actie van de Belgische supermarktketen Carrefour rond Ierse biomosselen is Zeeuwse mosselboeren in het verkeerde keelgat geschoten. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Op de verpakking staat dat het de eerste mossel ter wereld is dat dit label mag dragen. ‘Alsof onze mosselen milieuonvriendelijk… Lees verder →

    121026 Zeeuwse mosselboeren boos op Carrefour
  • Pulskorvisserij mag groeien

    Er kunnen nog meer Nederlandse vissers gaan vissen met de pulskor, het innovatieve vistuig voor het vangen van tong en schol. hebben de Europese visserijministers en de Europese Commissie overeenstemming bereikt, laat het minister van EL&I weten. Bij de onderhandelingen over de voorwaarden voor het… Lees verder →

    121025 pulskorvisserij mag groeien
  • Feest bij Vishuis Ede

    Het Vishuis in Ede bestond afgelopen zaterdag één jaar. Reden voor feest dus. Eigenaars Werner Koelewijn en Roland Muijs uit Spakenburg vierden dat met dezelfde acties die ze bij de opening een jaar geleden ook hadden. Werner Koelewijn vond het na zeventien jaar in de… Lees verder →

    121024 Vishuis Ede 1 jaar
  • Marqt presenteert tweede locatie in Rotterdam

    1

    De duurzame supermarkt Marqt maakt bekend ‘binnenkort’ een tweede Rotterdams filiaal te openen. Dat meldt Distrifood.nl. De vestiging komt aan de Bergse Dorpsstraat 103 in de wijk Hillegersberg. De eerste vestiging aan de Binnenrotte in de stad is op 18 oktober voor klanten geopend. Die… Lees verder →

    121024 Marqt Rotterdam
Naar archief →