Actueel
121023 veldkeuken_puurrestaurantweek

De Veldkeuken in Culemborg is uitgeroepen tot ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’. Van 22 t/m 28 oktober is de Puur Restaurant Week. Tijdens het eerste Cider Festival bij MOES eet- en drinklokaal in Amsterdam werd de prijs uitgereikt aan de Veldkeuken door Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca.

De jury beoordeelde op smaak, kwaliteit en presentatie van de gerechten. Ook de herkomst is belangrijk: biologisch, fairtrade en duurzame vis. De twee andere genomineerden waren Aangenaam (Haarlem) en Stroming (Heerhugowaard.
De vakjury koos de Veldkeuken van Juliette Borggreve en René van der Veer als winnaar van de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’, vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en 100% biologische kaart. Jeroen Thijssen zegt over de Veldkeuken: ‘Een parel aan de Lek, gevat in groen. Een keuken die eerlijk met heerlijk combineert, een vreedzame plek in een woelige wereld.’
De Veldkeuken bakt in eigen bakkerij brood, quiches en taarten op ambachtelijke wijze. Met de producten uit eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze én met veel aandacht heerlijke gerechten bereid.

Bijna 50 andere restaurants serveren deze week een Puur Menu. Elk restaurant is vrij om het Puur Menu zelf samen te stellen indien biologisch, Fairtrade en duurzame vis (of vegetarisch) hierin centraal staan. Eerlijk voor mens, dier en milieu, de horecaondernemer en de gast. Het restaurant bepaalt zelf de (actie)prijs van het menu. Deelnemende restaurants zijn te vinden en te reserveren naar jouw keuze via www.puurrestaurantweek.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *