Actueel

Dubbelzijdige mosseloogst

121015 dubbele mosseloogst

Mosseloogstschip de YE 157 heeft een bijzonder nieuw oogstsysteem waarmee aan twee kanten van het schip tegelijk geoogst kan worden. Het systeem is de afgelopen weken bij het oogsten van MZI-mosselzaad uitgetest.
Het dubbele oogstsysteem is ontworpen door Machinefabriek Bakker uit Yerseke. De YE 157 is hiermee de enige mosselkotter die longline oogstsystemen aan twee kanten van het schip kan binnenhalen. De longlines worden aan beide kanten opgepakt en het zaad komt in één verwerkingsmachine terecht en wordt daarna via de verdeelband naar het achterruim getransporteerd. Het systeem levert veel tijdwinst op, aldus een woordvoerder van Machinefabriek Bakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *