Actueel
121023 Visfabriek Foppen

Consumenten die ziek zijn geworden door met salmonella besmette gerookte zalm, krijgen een vergoeding. Dat heeft visfabrikant Foppen aan het ANP gemeld.

In een verklaring van het bedrijf staat dat: ‘Een vergoeding zal worden verleend aan consumenten van wie (aantoonbaar) vaststaat dat zij ziek zijn geworden als gevolg van de salmonellabesmetting van gerookte zalmproducten van Foppen. Gedupeerden dienen hiervoor een aanvraagformulier in te vullen. Ze moeten daarin aannemelijk kunnen maken dat zij de zalm hebben gegeten’, aldus Martin de Haan, directeur personenschade van Cunningham Lindsey Nederland, het expertisebureau dat namens de verzekeraar van Foppen optreedt. ‘Het moet juridisch aantoonbaar zijn’, aldus De Haan. Over de hoogte van de vergoeding kon De Haan geen mededelingen doen.

Zeker 950 mensen in Nederland zijn ziek geworden na het eten van besmette gerookte zalm van Foppen. De zalm was besmet met de Salmonella Thompson-bacterie. Drie mensen zijn overleden ten gevolge van een infectie met de bacterie.

2 reacties op “Foppen geeft vergoeding aan slachtoffers besmetting

  1. Jan steen zegt:

    Gelukkig maar, daarmee is dit schandaal ook mooi afgewikkeld.

  2. […] Foppen geeft vergoeding aan slachtoffers besmetting (23 oktober 2012) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *