Actueel

Gratis veiligheidscheck voor 10.000 winkels

121009 HBD veiligeidscheck

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) is een actiecampagne gestart voor meer veiligheid in winkels. Deze campagne, die loopt tot en met maart 2013, houdt in dat bij 10.000 winkels in Nederland een gratis Veiligheidscheck wordt uitgevoerd. Op de eerste dag van de Week van de Veiligheid (8 t/m 14 oktober 2012) verrichtten staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie en HBD-voorzitter Elrie Bakker de eerste Veiligheidscheck in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk.
De campagne ‘Hoe veilig is uw zaak? Doe de veiligheidscheck!’ is bedoeld om winkeliers beter bewust te maken wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten. Voor de Veiligheidschecks wordt samengewerkt met ROC’s die opleidingen verzorgen op het gebied van veiligheid. Het mes snijdt zo aan twee kanten: de ondernemers krijgen veiligheidsadvies en de leerlingen doen praktijkervaring op. De winkels worden gecontroleerd op 12 belangrijke aandachtspunten, waaronder de aanwezigheid van camera’s, een confrontatiemonitor (waarop de klant zichzelf kan zien), de aanwezigheid van huisregels en een overzichtelijke winkelinrichting.
Ook de alertheid van medewerkers wordt gecheckt. Na afloop van de quickscan krijgt de ondernemer de veiligheidschecklist met de uitslag, en aanvullende tips & tools. Daarmee kan hij zelf maatregelen nemen ter verbetering van punten die nog niet in orde zijn.
De campagne omvat ook een actiewebsite: www.hoeveiligisuwzaak.nl. Op deze site is te lezen waar en wanneer de Veiligheidschecks worden gehouden. (foto HBD)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *