Productnieuws

Queens viert 10 jaar pangasius

121011 Queens vier 10 jaar panga

Visverwerker Queens Products uit Varsseveld  viert dat 10 jaar geleden de eerste pangasius vanuit Vietnam naar Nederland kwam. Er was daarvoor een overeenkomst gesloten met Vinh Hoan aan de Mekong Delta. Queens organiseert allerlei activiteiten rond deze mijlpaal.
Pangasius is inmiddels de meest gegeten vis in Nederland. Queens Pangafilet is tevens het grootste visproduct van Nederland (binnen diepvries, vers en conserven). In 2011 werden er 3 miljoen zakken (1,8 miljoen kilo) van verkocht en het product is daarmee anderhalf keer zo groot als de nummer 2 (vissticks).
Van de totale pangaverkopen in de Nederlandse supermarkten is circa 80% diepvries en 20% vers. Binnen diepvries heeft Queens panga een marktaandeel van circa 60%.

ASC-label
Sinds september 2012 draagt de pangasius het ASC-label, het zusje van het MSC-kwaliteitslabel, maar dan voor kweekvis.Queens Products is nauw bij deze certificering betrokken geweest.
Op de productielocaties van Vinh Hoan in Vietnam bevinden zich waterzuiveringsinstallaties, laboratoria voor microbiologisch en residuonderzoek en visverwerkinglocaties. Vinh Hoan heeft een eigen fabriek voor visvoer en beheert de gehele geïntegreerde productieketen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meer product nieuws

 • IFS-norm voor Interfish

  Vishandel Interfish in IJmuiden voldoet sinds kort aan de normen van het IFS (International Featured Standard), Het betreft de hoogste EU-eisen op het gebied van voedselkwaliteit. Henk van Deijl, woonachtig in Velserbroek en de negende generatie Van der Deijl die ‘aan vis doet’ is trots… Lees verder →

  121030 kleding Interfish Ijmuiden
 • Brood van de Zee

  Het ‘Grijpbrood met Zeewier’ van Pain de Mer is door Innovatiecentrum Syntens genomineerd als één van de meest innovatieve food producten van 2012. Het brood wordt gebakken bij Spelt Bakkerij in Bruinisse. Pain de Mer (Brood van de Zee) is Zeeuws natuurdesembrood van hoge kwaliteit… Lees verder →

  121030 Pain de mer-zeewierbrood
 • Tramper machines op Macropak

  Tramper Technology is deze week tijdens de vakbeurs Macropak in de Jaarbeurs Utrecht met bijna het gehele assortiment machines vertegenwoordigd: de ontnesters D-3100 en D-360 en sealmachines, types S-335, S-360 en S-460. Het  inmiddels veelvuldig ingezette instapmodel, de traysealer S-335, is als beursmodel semi-automatisch uitgevoerd… Lees verder →

  Picture 017
Naar archief →