Productnieuws

Queens viert 10 jaar pangasius

121011 Queens vier 10 jaar panga

Visverwerker Queens Products uit Varsseveld  viert dat 10 jaar geleden de eerste pangasius vanuit Vietnam naar Nederland kwam. Er was daarvoor een overeenkomst gesloten met Vinh Hoan aan de Mekong Delta. Queens organiseert allerlei activiteiten rond deze mijlpaal.
Pangasius is inmiddels de meest gegeten vis in Nederland. Queens Pangafilet is tevens het grootste visproduct van Nederland (binnen diepvries, vers en conserven). In 2011 werden er 3 miljoen zakken (1,8 miljoen kilo) van verkocht en het product is daarmee anderhalf keer zo groot als de nummer 2 (vissticks).
Van de totale pangaverkopen in de Nederlandse supermarkten is circa 80% diepvries en 20% vers. Binnen diepvries heeft Queens panga een marktaandeel van circa 60%.

ASC-label
Sinds september 2012 draagt de pangasius het ASC-label, het zusje van het MSC-kwaliteitslabel, maar dan voor kweekvis.Queens Products is nauw bij deze certificering betrokken geweest.
Op de productielocaties van Vinh Hoan in Vietnam bevinden zich waterzuiveringsinstallaties, laboratoria voor microbiologisch en residuonderzoek en visverwerkinglocaties. Vinh Hoan heeft een eigen fabriek voor visvoer en beheert de gehele geïntegreerde productieketen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *