Actueel
121005 Bleker
Een eigen bewindspersoon geeft veel meer kracht. Dat zei Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond, op het Holland Fisheries Event op Urk. Producenten in de wereld van vissers en boeren hebben te maken met een zee aan regelgeving vanuit Brussel.
De regelgeving verandert ook nog eens om de haverklap. In Brussel moet veel meer gestreden worden voor de eigenstandige belangen van de hardwerkende vissers.
 Dat is zeker het geval nu overheidsbezuinigingen zeer merkbaar zijn door het fors verlaagde aantal ambtenaren bij het Ministerie van EL&I. Het pakket van Staatssecretaris Bleker was omvangrijker dan al zijn voorgangers bij elkaar. ‘Dat moet je echt niet onderschatten. Dat gaat ten koste van de toekomst van de vissers en dat is onverantwoord’, aldus een strijdbare Nooitgedagt.
Nederland heeft hierdoor de afgelopen jaren visserijkansen laten liggen, wegens gebrek aan capaciteit en slagkracht op het departement. Nederland zit daarmee automatisch op het achterste bankje, zonder dat de beleidsinhoud aan de orde is geweest.
Volgens Nooitgedagt verdient de Nederlandse visserij, samen met de boeren, dan ook een minister en niet een staatssecretaris zoals nu het geval is. Want een minister heeft meer invloed in het kabinet, maar ook in het buitenland. (bron Visserijnieuws.punt.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *