Actueel

Winnaars GaultMillau Awards 2013 bekend

121030 GaultMillau Award 2013

De voornaamste GaultMillau Awards 2013, Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar, zijn in Maastricht uitgereikt. Chef van het Jaar werd Paul van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg) en Belofte van het Jaar werd Jos Grootscholten (Perceel, Capelle a/d IJssel). GaultMillau constateert dat veel restaurants de crisis het hoofd bieden door te focussen op duurzaamheid en prijs-kwaliteit.

Directeur Jan van Lissum van de GaultMillau-restaurant- en hotelgids noemde Van de Bunt een klassieker in de Nederlandse gastronomie en prees hem vanwege zijn continue vernieuwingsdrang, al 35 jaar lang. Het is knap, aldus GaultMillau, hoe hij de nieuwste trends, technieken en inzichten op geheel eigen wijze vertaalt naar zijn gerechten. Jos Grootscholten, GaultMillau’s Belofte van het Jaar, ontving zijn award op grond van een ‘trefzekere gastronomische intelligentie en oorspronkelijkheid’. Met onverwachte smaakcombinaties toont hij aan dat er naast de klassieke paden genoeg te ontdekken valt.

Kleine niveauverschuivingen kunnen vooral aan de top significant zijn. Daarom heeft GaultMillau met ingang van dit jaar ook restaurants met 17,5 of 18,5 punten in de gids staan. De kwalificatie 19,5 bestond al. Vanaf 30 oktober is de nieuwe GaultMillau gids verkrijgbaar in diverse boekhandels, supermarkten en te bestellen via internet. (foto ANP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *