Aanpak Veilige Kleine Bedrijven van start

15 april 2014

Vanaf vandaag, 15 april, gaat de Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven weer van start. Ondernemers worden in staat gesteld hun zaak en werknemers zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere veiligheidsrisico’s. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zal de aanpak wederom uitvoeren. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft budget hiervoor beschikbaar gesteld.

Een VKB-scanner van het CCV voert een gratis veiligheidsscan uit. Op basis daarvan wordt een advies op maat gegeven. Bedrijven kunnen daarna maatregelen nemen en investeringen doen om de veiligheid te verbeteren. De helft van die investering wordt vergoed vanuit de nieuwe Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, tot een maximum van 1.000 euro.

Uit onderzoek is gebleken dat de veiligheidsscan bij meer dan 80% van de ondervraagde ondernemers heeft bijgedragen tot een beter inzicht in de veiligheidssituatie van hun bedrijf. Daarnaast uitte 82% van de ondernemers tevredenheid over de kwaliteit van de pakketten met veiligheidsmaatregelen.

Vanaf 15 april kunnen kleine ondernemers (maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 fte’s) zich aanmelden voor een gratis veiligheidsscan via www.ccv-veiligondernemen.nl waarna een afspraak met een VKB-scanner wordt ingepland.

Download de flyer Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven

   

Altijd op de hoogte blijven?