Oester- en kreeftencultuur in boekvorm

14 april 2014

Begin april heeft schaal- en schelpdierenbedrijf De Meulemeester B.V. uit Yerseke een boek uitgebracht over 144 jaar oester- en kreeftencultuur. Miljardair Hans Melchers nam het eerste exemplaar  in ontvangst. Het jubileumboek gaat over het roemrijke verleden van het Zeeuwse bedrijf van Sas de Koeijer, eigenaar van De Meulemeester. In het boek is een boeiend stuk Zeeuwse visserij-geschiedenis vastgelegd.

Dit jaar bestaat het Zeeuwse schaal- en schelpdierenbedrijf De Meulemeester 144 jaar (een ‘gros’ van jaren). Tot op de dag van vandaag kweekt het bedrijf op eigen percelen in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer Zeeuwse Platte Oesters en Zeeuwse Oesters (Creuses). Meulemeester importeert, exporteert en distribueert daarnaast levende kreeften uit de Oosterschelde, Europa en Canada. Het bedrijf beheert het grootste kreeftenpark van Europa.

Grondlegger Charles de Meulemeester is de pionier van de oester- en kreeftencultuur in Nederland. Hij richtte het bedrijf in 1870 op en is het enige bedrijf dat na de introductie van de gereguleerde oesterteelt nog steeds onder eigen naam opereert.

(foto: Suzan fotografie Goes)

Altijd op de hoogte blijven?