Van Nieuwenhuijzen directeur Mosselveiling

23 april 2014

Per 1 mei 2014 is Johan van Nieuwenhuijzen is per 1 mei benoemd tot directeur van Nederlandse Mosselveiling BV. Deze  organisatie gaat de mosselveiling in Yerseke  exploiteren. Door het verdwijnen van het Productschap Vis, die de mosselveiling sinds 1968 exploiteerde, hebben is nu De Nederlandse Mosselveiling BV opgericht door de mosselproducenten, verenigd in de Producentenorganisatie van de Nederlandse Mosselcultuur.

Na een voorbereidingstijd van negen maanden is de organisatie van de Mosselveiling klaar om per 1 mei te starten, op dezelfde locatie in Yerseke en met dezelfde vijf medewerkers die nu nog bij het productschap in dienst zijn.

UFA

Van Nieuwenhuijzen is tevens directeur van United Fish Auctions NV (UFA). Hij gaat beide leidinggevende functies combineren.  Tot de UFA  behoren de visafslagen van Scheveningen, Stellendam en Colijnsplaat. Ook blijft Van Nieuwenhuijzen actief als voorzitter van het Nationaal Overleg Visafslagen (NOVA) en het Regionaal Innovatie Netwerk Zuidwest Nederland, een kenniscentrum voor de Nederlandse visserij.

Lees ook:

Mosselveiling naar Mosselbureau

Altijd op de hoogte blijven?