Winnaars Refish bekend

2 april 2014

Na een spannende finale tijdens de tweede Vispiratiedag (1 april) in Leusden, zijn de drie winnaars in de categorieën Ready to eat, Ready to Cook en Ready to party bekend gemaakt. De winnaars zijn:

  • Martijn de Graaf van Hilvis met zijn scholkrullen, in de categorie Ready to eat;
  • Hugo van der Meij van de gelijknamige Visgildezaak uit Oegstgeest met de zalmvink met kaas in de categorie Ready to cook;
  • Jan en Theo Koning van Viscircus Koning uit Almere met zijn vishapjes van trammazonebrood in de categorie Ready to party.

Finaleronde

Aan de uitslag ging een laatste finaleronde vooraf, waarin de zes gouden kandidaten per categorie hun gerecht nogmaals bereidden, met daarin verwerkt de laatste verbeterpunten van de jury tijdens de voorrondes.

Topniveau

De jury, bestaande uit Jaap Koning, Wim Jonk, Robbert Nagtegaal en Kees van ’t Klooster, had door het hoge niveau van de inzendingen veel moeite met zijn beslissing, vertelde Robbert Nagtegaal. “De inzendingen zijn allemaal van topniveau en heel goed bruikbaar in de winkel of wagen. De selectie was dan ook moeilijk. We raden iedereen aan om vooral in de vitrine naar de gerechten te gaan kijken, foto’s te maken en de recepturen mee te nemen. Iedereen kan in zijn bedrijf z’n voordeel doen met deze culinaire toppers.” Op de foto vlnr. Hugo van der Meij, Martijn de Graaf en medewerkster Janey de Graaf, Jan Koning.

Voor een uitgebreid verslag van de Vispiratiedagen en de Refish wedstrijd zie de komende Vismagazine.

   

Altijd op de hoogte blijven?