Over Rook: handboek voor roken

17 juni 2014

In Over Rook staat alles over het roken van vlees, vis en groenten Andere zaken die aan de orde komen, zijn onder andere het verschil tussen warm en koud roken, de apparaten die je als thuisroker kunt gebruiken (rookpan, rookkast, barbecue, koudrookgenerator of rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je het hout laat smeulen. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van mot, snippers of boomstammetjes. Er is ook aandacht voor pekelen en droogzouten.

Verder wordt beschreven hoe je zelf een koudroker kunt maken. De recepten in het boek zijn veelzijdig: van klassiekers als gerookt ontbijtspek en gerookte vis tot gerookte kaas, noten en oesters. Jonnie Boer van De Librije in Zwolle heeft een voorwoord geschreven en levert een bijdrage in de vorm van experimentele rookgerechten. 

ISBN: 978 94 6143 097 7; Omvang: 242 pagina’s; Prijs: € 24,95.

Altijd op de hoogte blijven?