Nieuwe eigenaar Morubel

1 juli 2014

Garnalenbedrijf Morubel, voormalig dochter van Heiploeg, is op 30 juni overgenomen door Bencis Capital Partners. Morubel blijft zelfstandig opereren en de overname brengt geen wijzigingen voor de dagelijkse bedrijfsvoering, het management en het personeel.

Sinds februari, na het faillissement van Heiploeg en de overname van dat bedrijf door Parlevliet & Van der Plas, was Morubel zelfstandig. Het was vanaf het begin de bedoeling een nieuwe eigenaar voor het bedrijf te vinden.

 Morubel

Morubel is de grootste producent van diepgevroren garnalen in Europa. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 82 miljoen euro, produceert jaarlijks 14.000 ton garnalen en heeft 105 werknemers in dienst. Morubel werd in 1954 opgericht in Oostende en viert dit jaar haar 60ste verjaardag.

Bencis Capital Partners

Bencis Capital Partners is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die al meer dan vijftien jaar investeert in ondernemingen in Nederland en België in de foodsector. Bencis werkt met twintig professionals vanuit haar kantoren in Amsterdam en Brussel en heeft momenteel investeringen in achttien bedrijven waar zo’n 9.000 mensen werken.

 

Altijd op de hoogte blijven?