Oeverse vis op Wieringer Vistival

15 juli 2014

Op het haventerrein in Den Oever vindt a.s. zaterdag, 19 juli,  het Wieringer Vistival plaats: hét culinaire vis-evenement van Noord-Holland.

Op het terrein tussen de visafslag en restaurant De Basalt bereiden topkoks, maar ook vissersmannen de verse vangst. Vanaf 10.00 uur vertellen de vissers om met veel liefde te vertellen over hun beroep.

Oeverse vis

Er staan écht verse, Oeverse producten op het menu. Zo serveren vissers op het culinaire plein garnalen, laten ze proeven van Wieringer Waddenmosselen, wordt schol gepromoot en kunnen de tanden in een zeevers scholletje of langoustine-kreeftje worden gezet. Naast de vissers zorgen de koks van de restaurants De Basalt, De Zingende Wielen, Den Proever en De Dikke Bries voor culinaire hoogtepuntjes. Ook haring, gerookte paling en tal van andere visgerechten kunnen tegen een kleine vergoeding worden geproefd.

Het Vistival is geschikt voor het hele gezin. De hele dag staat in het teken van vis, visserij en alles wat Den Oever nog meer te bieden heeft. Zo proberen vissers op een positieve manier iedereen kennis te laten maken met hun verse vis, de recepten en informatie over de visserijsector.

Grote markt

Op de grote markt zijn woondecoraties, nautische producten, delicatessen, maar ook tuinmeubelen en tal van andere producten te vinden. Wie even wil uitwaaien, kan een rondvaart over de Waddenzee maken. Aan de kinderen is ook gedacht: zij kunnen hun ogen uitkijken bij het grote zee-aquarium en de visshowtafel in de visafslag. Ouders kunnen genieten van een drankje op het terras. Onder andere De Gesmeerde Kelen en Nooit Genog zorgen voor de muzikale noot.

De opbrengsten van het Vistival worden aan lokale goed doelen geschonken. Meer info op www.wieringer-vistival.nl.

Altijd op de hoogte blijven?