Peter van de Laar hervat bestuurswerk

29 augustus 2014

Peter van de Laar heeft zijn bestuurswerkzaamheden grotendeels hervat. De VNV-voorzitter werd op 12 juni getroffen door een herseninfarct en werkte sindsdien aan zijn herstel. Inmiddels gaat het zo goed met hem dat hij weer vergaderingen en scholingen bijwoont, vertelt Van de Laar. “Dit jaar heb ik van de Hollandse Nieuwe niets meegekregen. Op de ochtend dat de verkoop startte werd ik vlak na zessen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ik was ’s ochtends onwel geworden; uitvalverschijnselen in mijn gezicht, linkerarm en been. Door het zeer alerte reageren van mijn vrouw Gepke, die meteen 112 belde, was ik binnen een kwartier in het Nijmeegse Radboud ziekenhuis. Na een scan bleek ik een herseninfarct te hebben gehad. Gelukkig kwamen na twee dagen alle functies weer terug.”

 

Voorzitterschap

Van de Laar werkt nog niet in zijn winkel. “Mijn vrouw draait nu volledig de winkel, samen met onze medewerkers. Door deze gebeurtenis zoeken we nu wel actiever naar een overname-kandidaat voor onze winkel. Ook het voorzitterschap van de VNV wil ik op termijn graag overdragen aan een jongere collega. Een aantal andere bestuursleden is inmiddels eveneens op een leeftijd dat het tijd wordt om het stokje over te geven. Daarom nodig ik iedereen graag uit om op onze eerstvolgende jaarvergadering te komen op 3 november. We hebben jongere, betrokken collega’s nodig die onze taken gaan overnemen binnen de VNV, om samen te werken aan een goede toekomst voor viswinkels en ambulante visbedrijven.”

 

Bloemen

Peter van de Laar realiseert zich dat hij geluk heeft gehad. “Dit had heel anders af kunnen lopen. Volgens de neuroloog behoor ik niet tot een risicogroep, mijn gezondheid is goed en mijn cholesterol en bloeddruk zijn laag. Geen wonder als je zoveel vis eet!”

Van de Laar heeft zich enorm gesterkt gevoeld door alle warme blijken van belangstelling, zoals kaarten, bloemen en fruitmanden. “Ik wil iedereen daar ontzettend voor bedanken!”

Op de foto Peter van de Laar met echtgenote Gepke.

Altijd op de hoogte blijven?