Campagne Zeeuwse mosselen ook in Duitsland

22 september 2014

Het Nederlands Mosselbureau voert voor het eerst een collectieve campagne voor Zeeuwse mosselen in Duitsland, en wel in het Ruhrgebied. De campagne is een samenwerking van het Nederlands Mosselbureau, provincie Zeeland en VVV Zeeland. Deze samenwerking geeft meer mogelijkheden qua bereik en budget.

Het doel van de campagne is meer bekendheid geven aan Zeeuwse mosselen en een positief imago creëren. In week 43 wordt dan ook een Mosselweek georganiseerd met als thema: 'Wie schmeckt das Meer' (Hoe smaakt de zee)?

Op maandag 20 oktober gaat met een officiële opening de eerste Zeeuwse Mosselweek in Duitsland van start, in Kochstudio Rheinauhafen in Keulen.

Om de Duitse consument te laten proeven van en kennis te laten maken met Zeeuwse mosselen, worden net als in Nederland kookdemonstraties en proeverijen georganiseerd. De proeverijen zijnin Dortmund, Düsseldorf en Keulen.

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 oktober worden de Zeeuwse mosselen gepromoot op de beurs Eat&Style in de Kölner Messe. Een Zeeuwse kok bereidt dagelijks gedurende 45 minuten verse mosselen.

Altijd op de hoogte blijven?