Culinair visfestival in Scheveningen

5 september 2014

Tot en met zondag 7 september staat de beleving en het proeven van lokale vis centraal op het Culinaire visfestival Vissch. Initiatiefnemer Heino Walbroek wil met het festival zijn stadgenoten stimuleren om meer Noordzeevis te eten. “Tonnen schol, tarbot, kabeljauw, tong en meer vissoorten worden wekelijks aangevoerd, gesorteerd en gekeurd op de Scheveningse visafslag. Toch wordt 95 procent hiervan uitgevoerd naar landen als Spanje en Italië. Ik geloof dat maar tien procent van de Hagenaars vis eet en dan kiezen ze vaak voor zalm of een visstick. Zonde," aldus Walbroek. In samenwerking met onder meer vishandel Simonis hoopt hij hier met het visfestival verandering in te brengen.

 

Visfolklore

Vissch vindt plaats op 5, 6 en 7 september op kade van de eerste binnenhaven in Scheveningen. Op de kade staan tenten met terrassen waar de lokale vis op allerlei manieren te proeven is. van Simonis bijvoorbeeld, maar ook strandpaviljoen Day by Day, de Dagvisser en At Sea zijn van vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er podia met workshops over bereiding, proeven, traditionele visgerechten, bijzondere fotografie, muziek en typisch Scheveningse visfolklore. Ook zijn er allerlei kinderactiviteiten.

 

Vissch

  • Wanneer: 5 tot en met 7 september
  • Waar: Vissershavenweg, Den Haag
  • Kosten: € 5 voor een entreeticket

Info: www.vissch.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?