Dag van de Garnaal

5 september 2014

Op zaterdag 13 september vindt in Lauwersoog de Dag van de Garnaal plaats. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Lauwersoog.

De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden, vinden activiteiten voor jong en oud plaats, waaronder een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en een Shantykorenfestival. Daarbij zullen onder meer optreden: de Admiraliteitssjongens uit Dokkum; de Magellan Singers uit Delfzijl; het Zeemanskoor Lauwersoog en het Shantykoor Aan lager Wal uit Hardegarijp.

 

Vis bakken

Naast het Shantykorenfestival zijn er verschillende wedstrijden waar gratis aan kan worden deelgenomen, onder meer in netten boeten en een garnalengerecht maken. Verder is er een bezichtiging van kotters, vis bakken en verse vis verkoop.

Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal hun hart ophalen. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Ook kan er gerookte harder, paling of forel geproefd worden.

De Dag van de Garnaal wordt gesponsord door garnalenproducent Heiploeg uit Zoutkamp.

 

Wat: Dag van de Garnaal

Waar: Haventerrein en visafslag Lauwersoog

Wanneer: 13 september, vanaf 10 uur ‘s ochtends tot 5 uur ’s middags

Altijd op de hoogte blijven?