Gehakt met zeekraal en lamsoor wint prijs

30 september 2014

De ‘Fleur de Mer’ van slagerij Krijn Buth uit Ooltgensplaat heeft de tweede prijs gewonnen bij de vakwedstrijd voor de Lekkerste Gehakvariant. De Fleur de Mer is een gehakthapje in bladerdeeg met lamsoor en zeekraal. “Heel origineel om zeekraal en lamsoor te gebruiken, vond de jury. Deze ingrediënten zijn een mooi alternatief voor het gebruik van zout, dus speelt het ook nog eens in op een gezondheidsvraagstuk. "Fleur de Mer vertegenwoordigt heel goed de streek waar het gemaakt is."

De Lekkerste Gehaktvariant is het creatieve onderdeel van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt van 2014. Bij de gehaktvariant scoort de slager punten met een creatief en origineel gehaktproduct, een echt stukje smaakontwikkeling. De finalekeuring was op 18 september en gisteravond was de prijsuitreiking in Maarssen.

De Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant is één van de vakwedstrijden die de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie) organiseert. De KNS is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven?