Mosseltour in België per oldtimer

23 september 2014

Deze week is in Vlaanderen een mosselcampagne. De hele week rijdt een oldtimer mosseltruck door de provinciehoofdsteden en worden  voorbijgangers getrakteerd op smaakvolle mosselgerechtjes. Deze gerechtjes worden bereid door een bekende regionale chef en er zal een bekende Vlaming aanwezig zijn om het gerechtje te proeven. De regionale pers is ook uitgenodigd om het gerechtje te komen proeven.

Mosselevent

Op vrijdag 26 september wordt de week afgesloten met een groot mosselevent in Antwerpen. In het Willemdok meert rond 12.45 uur een historische vloot van dertig schepen aan waaronder vier originele houten mosselschepen van meer dan honderd jaar oud. Deze vloot lost vervolgens de mosselen zoals dat een eeuw geleden gebeurde.

Daarna zal onder meer Jo Bussels, tussen 13.00 en 15.00 uur, een origineel mosselgerechtje bereiden. Deze chef staat aan het roer bij Radis Noir, een vaste waarde binnen de Antwerpse gastronomie. Ook presentatrice Ann Van Elsen is die dag om 12.30 uur van de partij om zich te laten informeren over de Zeeuwse mosselcultuur.

Programma van de oldtimertruck:

22 september: Hasselt (chef: Giovani Oosters)

23 september: Leuven (chef: Peter van der Staey)

24 september: Kortrijk (chef: Gregory Schatteman )

25 september: Gent (chef: Jan Verhulst)

26 september: Antwerpen (chef: Jo Brussels)

Altijd op de hoogte blijven?