Opening oesterseizoen

10 september 2014

Het oesterseizoen is deze week geopend. Er worden weer creuses of Zeeuwse en platte oesters opgevist. De officiële opening gebeurde door het overhandigen van de oesters uit de eerste ‘sleep’ van de Bru11 aan burgemeester Grotenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee en aan locoburgemeester Van Burg van Schouwen-Duiveland.

Voorzitter Cees van Liere van de Nederlandse Oestervereniging: “Het belooft een goed jaar te worden en we kunnen vanaf nu genieten van de platte oesters uit de Grevelingen, de Rolls-Royce onder de oesters.” De oestervisserij vindt plaats in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Er zijn ongeveer 30 bedrijven bij deze visserij betrokken die samen bijna de gehele aanvoer van oesters beheersen.

Veiling

Het eerste vaatje platte oesters op Zeeuwse bodem werd geveild ten bate van de Stichting “Vrienden van Siem” voor een knutselruimte voor kankerpatiëntjes in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en een zelfde ruimte in het ziekenhuis van Knokke. Het vaatje ging naar de firma Reedijk Banden uit Strijen. Er werd € 6.300,- opgehaald.

Week van de Goereese Vis

Nieuw dit jaar is de Week van de Goereese Vis, waarmee alle zeevruchten van rond het eiland Goeree-Overflakkee gepromoot worden.

(foto Jan H. Bos)

Altijd op de hoogte blijven?