Palingrokerij Kraan naar Nijvis Group

10 oktober 2014

Palingrokerij Gebroeders Kraan uit Urk gaat verder onder de vlag van Nijvis Group. Deze groep van palingbedrijven heeft een belangrijke marktpositie in de gehele productiecyclus van paling in Europa. Door de samenvoeging ontstaat een sterke combinatie en komt de oude traditie van het Urker bedrijf uit 1890 beschikbaar voor een grotere groep afnemers.

De klanten van Gebroeders Kraan kunnen vertrouwen op dezelfde productkwaliteit en de service die zij van Gebroeders Kraan gewend zijn. De rokerij blijft haar producten ook onder dezelfde naam aanbieden.

Oer-Hollands

De uitbreiding met Gebroeders Kraan past binnen de visie van Nijvis Group. William Swinkels, directeur van Nijvis Group legt uit waarom. “Wij vinden dat paling op ambachtelijke wijze gerookt moet worden. Paling eten maakt deel uit van een oer-Hollandse, rijke cultuur. De authentieke smaak wordt alleen bereikt door vakmanschap dat door de jaren heen is opgebouwd. Daarom zijn wij heel trots dat de ervaring van Gebroeders Kraan wordt toegevoegd aan onze bedrijvengroep.”

Enkhuizen

De rokerij van Gebroeders Kraan wordt verplaatst naar Enkhuizen om de productieprocessen en de logistiek verder te stroomlijnen. In Enkhuizen beschikt de rokerij straks over een uiterst moderne verwerkings- en verpakkingsafdeling die voldoet aan de laatste normen op het gebied van milieu, hygiëne en dierenwelzijn.  Daarnaast heeft het bedrijf op de nieuwe locatie meer ruimte beschikbaar voor toekomstige uitbreidingsplannen.

   

Altijd op de hoogte blijven?