Belgische topchef trakteert op fish&chips

21 november 2014

Speciaal voor de Belgische Week van de Smaak trakteert chef Ivan Menten uit Arendonk vandaag zijn dorpsgenoten op fish&chips van eigen huis vanuit de Smaakmobiel. De jonge chef van bistro Lèche Plat is Belgisch viskok van het jaar en de hoogste Kempense nieuwkomer in de nieuwe culinaire gids Gault&Millau, met een score van 14 op 20.

 

Smaakmobiel

De Smaakmobiel is een oude caravan omgebouwd tot een mobiele viskraam. De caravan wordt door de Belgische overheid in samenwerking met partners uit de vissector gebruikt om in het hele land vis te promoten tijdens de week van de smaak. De retrocaravan staat vrijdagavond op de markt in Arendonk. In de Smaakmobiel maakt Ivan Menten (35) vierhonderd gratis visgerechten klaar voor de inwoners van zijn dorp. Menten heeft geprobeerd van fish&chips een culinair topproduct te maken. Volgens de eerste proevers is hij daar uitstekend in geslaagd.

 

Vistour

Tijdens de gaat Week van de Smaak Belgische vis on tour. Met de Smaakmobiel en de Smaakboot, te land en ter zee. De Smaakmobiel doet kust en binnenland aan. Zeven creatieve chefs maken er in evenveel gemeenten hun lokale variant van de welbekende ‘Fish & Chips’ én serveren een vissoep. De Smaakboot vaart langs de kust en een stuk landinwaarts. Elke dag serveert een topchef zijn vismenu aan 40 passagiers Zie ook www.vistournee.be

 

Op de foto de deelnemende chefs. Ivan Menten is de meeste rechtse in de Smaakmobiel.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?