Goede Vis op de kaart in Utrecht

15 december 2014

De Utrechtse restaurants Stadscafé Broers, Zussen en De rechtbank starten, in navolging van Aan Tafel, De Kleine Baron en Restaurant MaS, met het programma ‘Goede Vis op de kaart’. ‘Eerlijk eten en tegelijkertijd eerlijk over eten’, dat is de kern van het programma. De restaurants laten zich als deelnemer hierop controleren en krijgen daarvoor licentie voor gebruik van het Goede VIS-logo op de menukaart. De gasten kunnen er dus op vertrouwen verantwoord gevangen of gekweekte vis geserveerd te krijgen.

Deelnemers zijn herkenbaar aan de raamsticker en hebben het kenmerk Goede VIS in het duurzaam dineren profiel van IENS. Birsen Bölükbas van restaurant ‘Aan tafel’: ‘Onze gerechten worden met zorg bereid uit verse en eerlijke seizoensproducten. Eerlijk en duurzaam eten moet geen hype zijn, je moet er helemaal voor gaan.’, aldus Birsen. ‘Omdat wij deelnemer zijn van het goede VIS programma worden wij hierop onafhankelijk gecontroleerd en kunnen onze gasten erop vertrouwen daadwerkelijk Goede VIS volgens de VISwijzer te krijgen.’

Altijd op de hoogte blijven?