‘Kouten’ over vis in Amsterdam

24 december 2014

Bij Bistro Noord in Amsterdam kunnen gasten op 12 januari 2015 komen ‘kouten’ over vis. Kouten is gezellig praten met elkaar aan tafel onder het genot van een heerlijk vismenu. Bistro Noord aan de NDSM-werf en Mieke Snoek van Met Snoek in Zee hebben met Stichting Vis&Seizoen het initiatief genomen.

Tijdens het diner wordt gesproken over  achtergrond van de vis en feiten van de visserij of kweek. Zo komen de gasten meer te weten over wat ze eten, waar de vis vandaan komt en hoe de vis is gevangen of gekweekt. Apps en websites geven al informatie over vis, maar dineren en informatie over vis krijgen aan tafel is een nieuwe manier om meer te weten over de vis die je eet. Het converseren levert meer op dan zelf de informatie opzoeken.

De kern van de samenwerking tussen met Snoek in Zee, Bistro Noord en Slow Food Amsterdam  is transparant zijn over de verantwoorde producten op je bord. Mieke Snoek van Met Snoek in Zee geeft inkoop- en communicatieadvies aan horeca over vis.

Aanvang van het diner is om 19.00 uur. Reserveren via Slow Food Amsterdam aanmelden@slowfoodamsterdam.nl Het visdiner kost € 32,50 inclusief het verhaal, exclusief drank.

Adres Bistro Noord: Mt Odinaweg 32, 1033 RG Amsterdam. Meer informatie: www.metsnoekinzee.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?