Jan Smink in top 10 Bocuse d’Or

29 januari 2015

De Nederlandse deelnemer aan de finale van de Bocuse d’Or, Jan Smink, heeft in Lyon de negende plaats behaald. Samen met zijn commis Rogier Peeters kookte Smink binnen exact 5 uur en 35 minuten 14 vis- en 14 vleesgerechten. In de finale stonden 24 topkoks uit de hele wereld.

De eerste plaats ging naar Ørjan Johannessen uit Noorwegen. Nummer twee werd Philip Tessier uit de Verenigde Staten en nummer drie Tommy Myllyman uit Zweden. De prijs voor het beste visgerecht ging naar Hideki Takayama (Japan) en die voor het beste vleesgerecht naar Matti Jämsen (Finland).

Loodzwaar

Smink: “De concurrentie was loodzwaar dit keer. We gingen voor goud en het werd de negende plaats. Ik weet van de vorige keer toen ik als commis mee deed hoe zwaar deze wedstrijd is. Alles hangt af van de details. We hebben er keihard aan gewerkt en onze inspanningen zijn beloond.”

Jonnie Boer

Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, SVH Meesterkok Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) is trots op het team. “Jan en Rogier hebben een mooie prestatie geleverd. Deze wedstrijd is de zwaarste die er bestaat. Je moet echt alles kunnen: alle technieken beheersen en laten zien. Je moet smaakvariaties bedenken, productkennis hebben en creatief zijn. Je moet stressbestendig zijn en kunnen plannen. Alles moet binnen vijf uur en 35 minuten gebeuren.”

Altijd op de hoogte blijven?