Karel de Vos Award voor Zilte Glorie

15 januari 2015

Zilte Glorie, een ravioli gevuld met zeewier, is tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam RAI in januari bekroond met de Karel de Vos Award. Deze prijs is bedoeld voor de meest gastgerichte innovatie, die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet.

Smaakacceptatie

De jury reikte voor de derde keer de Karel de Vos Award uit. Hij werd in ontvangst genomen door Pit-foodconcepts Eindhoven dat in samenwerking met Altoni Pasta uit het Belgische Schoten Zilte Glorie ontwikkelde. De ravioli gevuld met zeewier is een duurzaam initiatief waarmee op originele wijze aandacht wordt gevraagd voor zeewier. “We willen de smaakacceptatie bij de consument ten opzichte van zeewier vergroten”, laten de producenten weten, die met de innovatie een antwoord willen geven op het probleem dat de wereldbevolking alsmaar blijft groeien, maar dat er straks niet genoeg landbouwgrond beschikbaar is om voor 9 miljard mensen voedsel te verbouwen. “Zeewier is een belangrijke eiwitbron voor de toekomst”, aldus de jury. “Bovendien is het een erg lekker en gezond product. En het drijft gewoon voor de Nederlandse kust.”

Nieuwe ideeën

Naast de Karel de Vos Award werd de Horecava Innovation Award uitgereikt. Die ging naar het computerprogramma IBM’s Chef Watson, een computerprogramma dat koks helpt bij het ontdekken en creëren van originele, unieke concepten. Bedrijven met een bijzonder product kunnen zich vanaf maart inschrijven voor de Horecava Innovation Award 2016.

Lees ook:

Chef Watson wint Horecava Innovatie Award

Altijd op de hoogte blijven?